Fabian Bovenlander

Stef Visser

Richard Vleeming

René Giesbertz

Joost de Boer

Okesweer is een band die Nederlandstalige pop en rock liedjes speelt en dus begin 2020 het door Peter Vincent geproduceerde debuutalbum "Mannen van het bedreigde soort" op de markt zal brengen. De rode draad in de liedjes op dit album zijn de thema’s van de hedendaagse eind dertiger / begin veertiger, kortom liedjes die dicht tegen het echte leven van de bandleden aanschurken.

Okesweer zou je de afgelopen jaren vooral hebben kunnen kennen als coverband, maar een aantal liedjes die in 2017 zijn opgenomen hebben ook de playlist gehaald op diverse radiostations. Het bekendste nummer is “Dichtbij” dat in 2017 opgenomen werd in de Stable Studio met de in 2019 overleden producer Roel Toering. Dit nummer reikte afgelopen jaar tot plek 10 in de Gelderse top 100 allertijden zoals uitgezonden door Omroep Gelderland.

Na een geslaagde albumrelease in februari 2020 in een uitverkochte bovenzaal van Luxor, gebeurde wat niemand had zien aankomen: Corona legde alles plat. Nou ja, bijna alles want hoewel optreden niet meer kon heeft Okesweer zich vastgebeten in het verbeteren van alle nummers op het repertoire. Een resultaat daarvan is een EP met een aantal covers en de single ‘De Zon Breekt Door’ die in 2022 uitkwam.

Okesweer bestaat uit de leden: Fabian Bovenlander (zang), Stef Visser (gitaar), Richard Vleeming (toetsen), René Giesbertz (basgitaar) en Joost de Boer (drums)


Foto's: Anne Hamers